WamelZonnedak Wamel

Zonnedak Wamel

WEST MAAS EN WAAL –  Zonland onderzoekt momenteel in Wamel de haalbaarheid om in plaatsen in de gemeenten West Maas en Waal en Druten te starten met een postcoderoosregeling project voor de aanleg van een zonnepark. Dit project draagt niet alleen bij aan verduurzaming, maar het verbindt ook mensen en dat past goed bij de situatie waarin we ons nu bevinden.

Doe jij mee? Vergeet het dan vooral ook niet aan je buren, vrienden en kennissen te vertellen zodat zij ook mee kunnen doen wanneer zij binnen de postcoderoos wonen.

Inwoners met postcodes: 4001, 4005, 4007, 4053, 4054, 4062, 6621, 6626, 6627, 6651, 6658 en 6659 kunnen deelnemen aan het project, waarin ruimte is voor 380 panelen. De opstelling daarvan wordt Oost – West en de verwachting is dat als coöperatie jaarlijks circa 100.000 kWh kan worden opgewekt.

Postcoderoos Wamel

Belastingkorting

De postcoderoosregeling heet officieel ‘regeling verlaagd tarief’. Deze regeling stelt dat je in aanmerking komt voor belastingkorting wanneer je: lid bent van een energiecoöperatie zoals Zonland, deelneemt als investeerder in een zonnepark van de coöperatie, een kleinverbruikersaansluiting hebt en woont in het postcodegebied.

Dit betekent dat je de energiebelasting inclusief de btw mag verrekenen voor elk kilowattuur dat jouw deel van de installatie heeft opgewekt, zolang dit niet meer is dan je zelf hebt gebruikt, met een maximum van 10.000 kWh. Je betaalt dus slechts voor de energie zelf en de levering ervan. De Belastingdienst garandeert dat je vanaf de startdatum van het project 15 jaar lang zonder wijzigingen gebruik mag maken van deze regeling. Daarnaast deel je mee in de inkomsten van stroomverkoop.

Coöperatie

Samen Zonnedak Wamelmet je buren, vrienden en/of familie vorm je een coöperatie en samen wordt je eigenaar van een zonnepark. Zonland beheert daarvoor als ervaren partij de administratieve randzaken, net als onderhoud aan de installatie. Het grote voordeel is dat je zelf geen ontsierende panelen op je dak hoeft te plaatsen. Daardoor is deelnemen in een coöperatie ook geschikt voor mensen die in een monument wonen of een pand hebben dat is aangemerkt als beschermd stads- of dorpsgezicht, net als woningeigenaren wiens woning niet geschikt is voor het plaatsen van panelen.

Dus, wel groen en duurzaam, maar niet op je eigen dak!

Doe je mee met zonnedak Wamel of heb je een idee over een ander project dat we kunnen opstarten?

Neem even contact met ons op via het contactformulier, of bel direct op 088- 44 22 987