Over Zonland


Zonland is een energiecoöperatie met als doel om meer zonne-energie in Nederland te introduceren. Daarvoor exploiteert Zonland zonneparken. We regelen het verwerven van geschikte locaties om een park te bouwen, zorgen voor de installatie en onderhoud, en zorgen dat deze 15 jaar lang optimaal functioneert.

Je zonnepark hoeft niet op je eigen dak of terrein gebouwd te zijn; het kan ook jouw park zijn omdat jij een deel van de panelen hebt gekocht. Zo ben je samen met anderen uit de buurt eigenaar van jouw zonnepark.

We werken volgens het Postcoderoos-concept. Dit is een belastingmaatregel (de regeling verlaagd tarief) die stelt dat je de energiebelasting inclusief de btw mag verrekenen voor elke kilowattuur dat jouw deel van de installatie heeft opgewekt zolang dit niet meer is dan je zelf hebt gebruikt met een maximum van 10.000 kWh.

Je betaalt dus slechts voor de energie zelf en de levering ervan. Dat mag als die installatie in jouw postcodegebied van 4-cijfers of de aangrenzende postcodegebieden ligt.

Door de samenwerking in een coöperatie kan Zonland grotere en efficiëntere installaties bouwen, en is het onderhoud ook beter te regelen en daarmee wekken we meer energie op met dezelfde geïnvesteerde euro’s. Los daarvan regelen we ook alle administratieve zaken voor je.

Wat maakt Zonland zo uniek? Het feit dat we elke deelnemer 100% kunnen ontzorgen is echt wel uniek. Of je nu je dak ter beschikking hebt gesteld voor een installatie of eigenaar bent van de panelen, Zonland maakt het echt gemakkelijk.

Wij maken van Nederland een Zonland!